HUN / INDUSTRIAL \ TECH

Ipari underground művészet és reflektálás a hétköznapokra

"A légüres tekintetek a távolba néznek"

2021. április 29. 15:30 - hunindustrialtech

EMPELDE: Élet, Munka, Halál (2021)

fb_post.jpg

Az Élet, Munka, Halál a legnehezebben formálódó, leghosszabb érlelésű, legtöbbször átcsiszolt, legsúlyosabb EMPELDE-album, amit valaha készítettem. Egy páncélpalackba zárt szellem, melynek projektfájljait igen depresszív élmény volt minden egyes alkalommal megnyitni, vagy akár lejátszani is. Többen is mondhatják, hogy ezt a lemezt igazán kár volt elkészíteni, és magam sem érthetnék ezzel ennél jobban egyet. Valójában csak nekem volt szükségem erre.

Tovább
Szólj hozzá!

A magazinod szeret Téged.

2021. február 27. 17:56 - hunindustrialtech

Megjelent a HUN / INDUSTRIAL \ TECH új, 2021-es száma, a H.I.T_ISS04!

hit_iss04_promo.jpg

A friss magazinszám készítésének utolsó heteiben már alig bírok magammal.

 

Még tízszer akarom újra átolvasni, itt-ott gyógyítgatni, képeket cserélni, javítani, újratördelni, miközben óránként záporoznak be a további, jobbnál jobb témák, új lemezek, filmek, könyvek, ötletek, amelyekről még írni szeretnék vagy egyszerűen kell. Pontot tenni a projektre, lezárni és kiadni, az mindig kihívás. Nagyjából olyan, mint mondjuk megkergült struccot kergetni a forró sivatagban fél pár szakadt fürdőpapucsban. Emellett egyensúlyozni a saját és a környezetemben élők lelke között, érzelmi kilengéseivel foglalkozni gondozóként, tanácsadóként vagy épp ellenkezőleg, eliminiálni minden zavaró tényezőt és külső zajt, hogy a munkára fókuszálhassak. Kemény dolgok ezek, a fájdalom és nehézségek szervizelés nélkül otthagyott hullámvasútjára mindannyian befizettünk, loop-örökbérletünk van rá, kiszállni pedig nem lehet.

Tovább
1 komment

52 külföldi magazin és portál tippem /// Linkgyűjtemény ///

2021. február 11. 16:27 - hunindustrialtech

Minden, ami zene, művészet, underground, ipar, ebm, gothic, alternatív!

printmachine.pngJó ideje keresem és gyűjtögetem már az ipari elektronikus és mindenféle dark szubkultúrához köthető, vagy azt képviselő magazinokat és portálokat, zeneipari platformokat. A H.I.T. magazin születését övező hazai színtér-evolúciós cikksorozatomban végigvettem azokat a jelentősebb médiumokat, amelyek Magyarországon valódi hozzáadott értéket képviseltek ebben a szubkultúrában. Ez most itt egy 52 tételes lista a külföldi forrásokról a Nagyvilágból, lehet szemlézni, olvasgatni, feliratkozni, előfizetni. Bizonyára nem teljes a kör, nagyon sok cím hiányozhat még róla. A listán van olyan magazin, ami már sajnos befejezte működését, nincs új tartalom, viszont még nem lett eltüntetve a netről. Én a feltérképezésben eddig jutottam. Ha tudtok olyanról, amelyik esetleg kimaradt, de fontos külföldi forrás, szívesen kibővítem.

Tovább
Szólj hozzá!

A H.I.T magazin születésének igaz és máig ismeretlen története (III. rész)

2021. február 10. 23:13 - hunindustrialtech

Nosztalgiatúrám első részében végigpörgettem a kamaszkort és az információhoz jutás kezdeti stádiumait, a második részben a blog és portálrobbanásról, illetve a fontosabb alkotóbrigádokról emlékeztem meg. A sorozat utolsó darabjában végre eljutunk a H.I.T magazin születéséhez és kristályosodásához. Meg hát a főbb dilemmákhoz is.

hit_indu.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A H.I.T magazin születésének igaz és máig ismeretlen története (II. rész)

2021. február 09. 06:26 - hunindustrialtech

A blogok és a portálok pedig az ajtón dörömböltek

A háromrészes cikksorozatom első részében végigszánkáztam a kamaszkorunk információéhségén és hogy miként nyíltak meg a Tudás Kapui (mellette később a 2009-es, de máig legjobb, legvaskosabb alapmű, a Mennyek Kapui az elektronikus zene évtizedéről, a nagyra becsült Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor tollából) előttünk. A második részben eljutunk a portál-ökoszisztémákig, amelyek mágneses szupervasútként löktek tovább a dark underground magazinkészítés irányába. Ezúttal is hatalmas tisztelet minden alkotónak és közösségkovácsnak!

Tovább
Szólj hozzá!

A H.I.T magazin születésének igaz és máig ismeretlen története (I. rész)

2021. február 08. 19:55 - hunindustrialtech

A kamaszkori információéhségtől, kezdeti behatásoktól a fanzinokig és első rajongói weblapokig

A negyedik szám megjelenése előtt a napokban a Klán-csoportban írta George Turoczy (Human Vault) barátom a következőket a H.I.T-ről:

igen, én nagy élvezettel olvastam végig tegnap este... Igényes írások, nagyon jól megfogalmazott mondatok... érdekes vélemények és információk... 30 évvel ezelőtt ölni tudtam volna egy ilyenért papíros verzióban...most csak szuper boldogan olvastam végig a pdf verziót...”

Amellett, hogy ez a visszajelzés nagyon sokat jelent számomra és igazolja, hogy mégis érdemes ezzel foglalkoznom, egyúttal arra is késztetett, hogy visszatekintsek a múltba és végigzongorázzam azt a hosszú és kanyargós, sokszor kátyuzott utat, amelyen idáig jutottam, jutottunk. Elkezdtem előszedegetni a régi írásokat, szórólapokat, papírfecniket, adathordozókat, magazinszámokat és rendesen bele is estem a nyúl üregébe. Magam is megdöbbentem, annyi történet és emlék jön elő, mint jóllakott, zsíros egerek a kukoricagóré elbontásakor!

Tovább
Szólj hozzá!

Sznóvim GODDAM, avagy 2021, jöjj velem

2021. január 15. 06:23 - hunindustrialtech

Egy rövid audit 2020-ról

Egy angol nyelvű plakáthirdetésen láttam a neten: „2021 első szabálya: Nem beszélünk 2020-ról”. Ez kicsit olyan Harcosok Klubja koppintás, de hogyan is vágjunk neki ennek az évnek, ha alaposan fel sem dolgoztuk magunkban az előzőt? Nem fogok felcsapni életmódtanácsadónak, ígérem, de mérleget azért készítek, mert az egyensúly: kulcs. Ezt jelentette számomra 2020 és ilyennek gondolom 2021-et.

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan miskárolja ki a Brexit az európai zeneipart?

2020. december 18. 10:36 - hunindustrialtech

Így keserítsd meg magad és mások életét: Önkasztrációs gyakorlatok kezdőknek és haladóknak

ohh_eightbit.jpg
Ezen írás pillanatában 14 nappal vagyunk az átmeneti időszak lejárata előtt. 2020. január 31-én az Egyesült Királyság végérvényesen elhagyta az Európai Uniót, a dolgok rendezésére és lezárására szánt idő pedig 2020. december 31-én lejár. 2021. január elsején már egy sokkal cudarabb valóságra ébrednek sokan, és csak akkor fogják fel egészében, hogy mekkora pusztítással is járt ez a referendum és az addig vezető út. Általában egyet tudtam érteni azokkal a mérsékeltebb, óvatosságra intő hangokkal, amelyek azt hirdették a nagyobb változásokkal és fájó reformokkal kapcsolatban, hogy „várjuk ki a végét türelemmel”, meg „ne aggódjunk, mert még bárhogyan is lehet, talán jobb lesz, mint hisszük”. Most beleugorhatnánk mind nyílt sebekkel egy kád sóba kicsit.

Tovább
Szólj hozzá!

Implantok és neurális szoftverek

2020. július 12. 20:23 - hunindustrialtech

Ezeket fogom először magamba ültetni.

A Világ tele van olyan jelenségekkel, amelyek szinte sikítanak valami megoldásért. Egy részük nem annyira globális, meg nem is életbevágó, azonban (szigorúan csak magamból kiindulva) egy fantáziakör alkalmával kitaláltam pár hasznos implantátumot és taktikai neurális szoftvert, amelyekkel elviselhetőbbé tehetők a hétköznapok.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása